Halaman

Rabu, 25 April 2012

Hahaha... kantol la pulak...

Links to this post
           Hahahaha... apa pun tak boleh... berkali kali aku tengok.. pehal la boleh kantol plak... memang tak bla langsung ... apa laaa.... hahaha... berlatih macam nak rak... last last jadik macam ni.. hahahaha... memang terbaek dari ladang lahhh...


            Sebenarnya macam ni... aku teringat masa aku buat group dulu... namer group Ary And The gang.. perghh.. hehehe.. ni semua semata mata nak masuk pertandingan nyanyi kat kilang Munchy.. Anual dinner beb... heh..

            Masa ujibakat.. perghh.. gua bole kantol plak kan.. 2 kali plak tu.. jelas dan nyata kekantolannyer... hahahaha... Sebenarnya waktu ni adalah kali pertama aku nyanyi lagu sendiri depan orang ramai...  ( tak ramai maner pun...) tapi dier punyer.. gemuruh.. mak aiii....  lemah lutut derrr.. hahaha...

             Nasib baik masa pertandingan gua tak kantol macam ni... pe pun... aku memang ucap terima kaseh giler ngan Ayiem dan E'pul yang telah sekian lamer bersabar dengan gua masa latihan yang tak berbayar itu... huhuhuhu... malu ahhh!!!

            Eiiii... Tak cayerr... Jom layan... tapi janji tau.. jangan ketawe yerk..

\

           Ni la pengalaman pertama aku nyanyi lagu sendiri depan orang...  kaget deh! korang macam maner..? Musti ader pengalaman kantolkan... huhuhu...


Ary


E'Pul



A'yeim
          Memang satu kenangan manis dan klaka... huhuhu...




Selasa, 17 April 2012

JNTL????

Links to this post
           Perghhhh.... memang berbakat kalau dah memang berbakat... Gua bersyukur di temukan... di beri peluang mengenali sahabat gua yang sorang ni... memang terbaek...


         Isebig Hamer.. itulah nama gelaran seorang brother yang yang gua kenal ni...  Brother ni suka sangat buat eksperimen dengan gadjet dier... gadjet aperr... hahaha... banyak.. korang nak tengok ker... haa.. ni kat bawah ni..



          Haaa.... amacam... teruja tak... bagi yang tak aper bender ni semua.. meh gua terangkan... ni la mini studio Isebig Hamer ni... ops! jangan tanya gua nama sebenar aper yerk... gua kenal pun kat facebook... huhuhu...

           Seperti yang gua cakap.. bro ni amat suka buat eksperimen dengan gadjet dier... buat eksperiman untuk cari sound.. melatih diri... boleh dikatakan amat rajin... setiap minggu pasti ada hasil kerja dier yang ingin di kongsi kan dengan member member...

          Malah.. bro Isebig Hamer ni berkebolehan mencipta lagu sendiri... main solo di gorengnyer sendiri... menyusun muzik.. buat rakaman ... semua sendiri... layak di gelar... komposer... jom dengar salah satu video dari Isebig Hamer... Lagu yang cukup feeling dari dier... jom layan..





           Amacam feeling tak.. tapi kalau korang tengok koleksi video Isebig Hamer ni... dier lebih terjerumus ke dunia rock.. Yearrghh... Rock.. bebeh...!!!

          Tak cayer??? jom Layan Isebig Hamer jamming...



        Persoalannya... kenaper tetiba gua promote mamat ni... sebab dier berbakat bro... Sebenarnya gua da berkerja sama dengan Bro Isebig Hamer.. dan seorang lagi yang mengelarkan diri sebagai Satria Mega untuk menghasilkan sebuah lagu... lagu rock beb!!

        Akan datang pasti gua promote hasilnyer kat korang... huhuhu... Untuk lagu yang satu ni aku cuma mencipta melodi lagu, Satria menulis lirik dan Isebig Hamer compose Muzik... Yang pelik di antara kami.. kami tak pernah berjumpa pun.. dan inilah kali pertama kami berkerja sama melalui alam yang maya ini...

       Berita yang terbaru... Isebig Hamer telah pun bagi gua dengar backing track lagu kita orang.. atau muzik yang diolah oleh Isebig hamer sendiri untuk lagu ciptaan gua dan Satria Mega.. perghhh!!! Memang masyuk beb lagunyer... aku pun tak sangka muziknya boleh gempak macam tu...

       Tahniah Bro Isebig Hamer.. yang berjaya buat muzik yang gempaaakkk giler wat lagu kita orang.,.. Dan yang terbaru lagi... kemungkinan lagu kita orang ni bakal di nyanyikan oleh Aju Succes... wahhh!!! tambah giler kepaler gua.. ahaks!

         Gua tak up load backing tack tu sebab nak tambah suspen kat lu orang.. skang lu orang sudi sudi kan lahhh dengar demo lagunya dulu... Bila lagunya dah dirakam bersama penyanyinya.. baru gua upload.. khas buat korang... jom layan lagi...


Tajuk lagu : Lagenda Jali Nise
Lirik Lagu Ciptaan : Satria Mega
Melodi Lagu Ciptaan : Ary Ariasputera
Muzik compose by Isebig Hamer... (bakal korang dengar hasil karya dier ni)





         Amacam.. ader komen tak??????   Nantikan lagu Lagenda Jali Nise full version nanti...

Musti gempak weiiiii....!!!!

Jumaat, 13 April 2012

Kerana One Piece...

Links to this post
         Minat giler betul aku dengan kartun bersiri dari Jepun " One Piece ".. dulu masa kerja petang.. jam 1.00 ptg mesti aku tak lepas peluang menonton kat siaran 611 kat astro.. bes betul.. yang tak bes dan jahanamnya... Astro selalu ulang, dan ulang, dan ulang, dan ulang terus mengulang....



          Seronok menonton... gelagat dieorang kelakar betul... dengan Heronya Lufty yang dah makan buah syaitan.. dapat kuasa badan cam getah... ble di tarik tarik.. melentur.. ntah apa lagi ntah... 

          Geng Lufty yang lain pun bes gak... Zoro yang berkemahiran mengunakan tiga pedang semasa berlawan.. bercita cita menjadi pemedang yang terhandal di dunia..

          Usop.. atau name glamer Kapten Usop... nama jerk kapten tapi.. Lufty yang jadi ketua... handal Usop ni dalam melastik.. memang terer.. tapi orangnyer cepat gelabah... hahaha...

          Sanji.. yang ni tukang masak handalan... kalau berlawan cekap guna kaki.. 

          Nami.. seorang perompak lanun... tapi cekap dalam melukis peta... dia jadi pemandu arah bagi  geng Lufty... ops!!.. kenapa dia jadi perompak lanun perempuan... ader kisahnya.. tu korang kena tengok sendiri laa..

          Masing masing ader kisahnya nya.. tapi yang bes tentang cerita ni.. ialah tentang semangat dan setia kawan... berlawan dengan macam macam penjahat yang merbahaya.. musti korang tak beralih arah nak menonton...

         Macam bujang gua si Aliff ni... korang tengok... siap santai lagii... hahaha....


           Korang nak tengok ker... kalu yang da tengok tu musti tau besnyer citer ni... kalau korang nak tengok ceriter ni.. baik tengok dari siri satu... korang klik link youtube kat bawah ni... yang aku bagi ni episod satu jerk.. episod yang lain ader kat tepi...


          Yang aku bagi ni dalam bahasa Jepun lagi.. tapi ada sarikata english.. jangan takut laaa... korang mesti paham punyer... kalau korang nak yang bahasa melayu.. korang tengok la kat astro... tapi korang kena sabala.. sebab ulang ulang, dan ulang dan ulang....

          K la.. aku nak sambung tengok.. aku baru episod 19 sekarang tengok...

 Chow....


Khamis, 12 April 2012

Keliru???

Links to this post
         Bila buat peubahan.. banyak ni rasa keliru tentang segala keputusan yang dibuat... macam macam pk.. ye la takut tersalah langkah... dalam hidup korang macam maner... ader keliru tak... kalau aku sekarang tentang kerja... korang? Tentang cinta ker....


          Hahaha... tengok gambar kat atas musti dier keliru nak ayah dier kat maner... huih.. jangan ketawa pasal tu.. sekarang dah banyak kes budak hilang.. kalau nampak budak macam ni cepat bantu... jangan sampai diaorang jadi mangsa... nanti kita rasa bersalah seumur hidup...

          Apa yang korang keliru... kalau aku sekarang tentang kerja la..  ye la.. kan aku baru tukar kerja... musti ader sakit sikit punyer...bulan depan... ni yang nak cari cara nak topap ni... maner lubang duit ni... hahaha.... apa apa je la...

           korang pulak pasal apa... keliru tentang apa? tentang cinta? ala... jangan di pk kan sgt...insyallah.. yang elok ader wat kiter.... kadang kadang betul la kan... ader rasa keliru ni ni... apa. kenapa? semua bole jadi tanda tanya...

           Tak de jawapan kat sini... tapi apa pun masalah yang korang hadapi.. jangan di beratkan.. sebab itu semua cubaan kecil buat kita.. dugaan buat kita... jom berhibur sebentar dengan ary... dengan lagu keliru ni.. semoga terhibur...




Rabu, 11 April 2012

Gelagatnyer budak dua orang ni....

Links to this post
         Lauk kat umah da abis... tu la pasal.. g jenjalan jap tadi g Carefour Batu Pahat... Kena pulak time tu budak budak ni tgh ngengek nak berjalan.. ape lagi.. jom la...


         Memang kat carefour ni salah satu pasaraya yang agak bole la murahnya.. memang setiap minggu aku pg sini.. berbelanja.. kena pulak sekarang keje pagi.. jadi masa malam ni... sebelum aku carik kerja part time malam.. ape lagi.. any time jalan jalan ngan family aku.. seronok...

         Aku suker g sini... parking pun mudah... Aina dengan Aliff aku bubuh kat troli ajerk... hehehe... lagi pun bukan banyak pun aku beli barang.. sikit sikit jerk lauk...


        Eh! eh! orang nak pilih barang.. dier pun sebuk nak pilih barang... hahaha... suker gelagat budak dua orang ni.. nila penghibur hati lara aku dan permaisuri aku... kalau budak dua orang tak de.. pasti sepi hidup aku..



          Apa la Aliff ni.. ayah nak amik gamba buat tak tau jerkk... dier sebuk ngan kerja dier.. tengok tu.. abih daging kat troli tu di tonjol tonjol ngan jari... hahahaha... apa apa la Aliff... 


          Haaa.... baru nampak muka Aliff.. hensem tak dier.. rambut panjang... hahaha.. tak penah potong... aku penah nak potong.. tapi bila nak potong jerk...tak ble... rupanya pakai gunting Aina... ye la.. gunting untuk budak pra sekolah... apa kejadah tajamnya.. hahahaha... lawak seminit... apa apa aje la..



         Lawa tak gambar ni... comel tak putera dan puteri hamba.... ayah mak sayang kat kowang... jangan nakal nakal sangat tauu.. nanti ayah debik.. melekat kat dinding... setakat ni.. ader la.. dua tiga kali dah melekat.. abih tu.. degil sangat.. hehehe

       Apa pun jenjalan tadi memang seronok... tak yah la amik gamba aku beli apa.. ader la sikit .. hehehe... terima kaseh baca diari gua hari ni... jom kenali Aina dengan lagu ni... Permata pertama hatiku... selepas Aliff.... erkk.. Aliff belum ader lagu laa.. huhuhu.. Ala dengarkan aje la ye...




Tak guna duduk situ diam diam..

Links to this post
         Apa pun orang banyak cakap.. ala dier tu.. ala orang tu... banyak betul isunyer... termasuk la aku... ye la.. bukannyer perfect sangat kan jadi manusia.. ader ke yang sempurna giler jadi manusia.. sebenarnya ada.. cuma hanya tuhan yang tahu... Aku bukan maksudkan dari segi agama ye seprti Nabi Junjungan Kita.. aku cuma cakap orang yang di sekeliling kita sekarang.. ader ker yang sempurna...


          Tak salah untuk kita mencuba sesuatu... atau pertahankan pendirian kita.. tapi jangan lah sampai merendah rendahkan orang lain.. tak elok... tak elok pada orang lain,.. yang penting tak elok buat diri kita sendiri.. mungkin kita rasa sekarang kita menang... tapi belakang hari.. apa akan jadi kalau keputusannya tak seperti yang kita harapkan... 

         Nak salahkan orang lain.. itu je la yang kita tahu... berani buat berani tanggung beb!

         Dah! Dah! Tok sah lagi duk sana diam diam.. tengok saje orang lain kena hantam... tengok saje orang lain menghentam...

         Mari kita bangun.. berkerja sama.. itulah tulang belakang kita... tolong menolong .. itulah yang sepatutnya... 

         Maaf ye.. aku bukan cakap pada korang.. aku cakap dengan diri aku sendiri....

hahaha.... apa apa aje laaa...





Penat???

Links to this post
          Penat??? Aku pun tak faham penat dari segi apa.. ari ni kan cuti... ahh!! bantai tdo ajerk.. tak tahu la apa yang pk.. lagu baru tak bergerak lagi... slow la rasanyer.. semangat kureng pulak..


          Kunci aku kat badan saper pulak nak kunci kalau bukan saper lagi... tak de larr.. bukan nak protes atas keputusan sendiri.. cuma .. entahla.. rasa penat hari ni... mungkin aku dah terlebih tdo agaknya...

         Nasib baik Aliff kejutkan aku.. kalu tak da belayar sampai besok agaknya.. hahaha... sebenarnya aku tak de idea nak tulis apa.. cuma rindu kat korang jerk...

        Jangan mara ye.. Apa pun keputusan yang di buat percayalah pada diri... jangan katakan "aku mampu mengubahnya" nanti kau cuma mampu mengubah... tapi yang berubah tu jenis jahanam, kau tak ble tangani... tapi katakan "aku mampu menghadapi segalanya"

        Pelan pelan kayuh... nak kaya takkan la ko nak idup dengan main nombor atau mencurik.. carilah punca yang lebih baik.. Rezki Allah banyak di muka bumi Allah ini..







X der ker bebudak munchy yang rindu kat aku???

Links to this post
         Hahahaha.... posing baeeekk punyer tajuk... hahaha.. spesel buat lu orang... ni bukan kes nak amek simpati yeee... mungkin aku ader goyang sikit laaa kuar dari munchy.. ye la .. kater pindah keje... kes aper yang tak goyang bilang pindah keje derrr...

            Nampak jenis biskut kat atas tu... masa aku keje kat Munchy... ni la antara biskut yang bebudak gua packing... Aku jaga line jerk... maklum la.. leader... apa la sangat leaderkan... tapi tugas kat tempat aku tu agak mencabar... mencabar minda... semua nak pantas...

            Kebersihan memang nak gred A...skill mesin nak gred A... dengan operator perempuan yang hampir 30 orang... operator lelaki hmmm... beberapa orang... tugas aku kat saner memang mencabar... apa yang mencabar... tak payahla aku cakap.. yang penting.. semasa kerja dan semasa nak balik kerja.. semua musti settle..



            Dah seminggu lebih da aku tak jaga line B3 petang... apa la agaknya jadi... aku tak cakap aku bagus.. tapi sekurangnya aku tahu.. kehilangan aku wat masa ni.. buat diaorang semua huru hare.. aku harap dia orang tak mara aku buat keputusan yang mendadak macam ni...

            Kenapa Aku berhenti??? Ramai yang tanya aku... Aku pun tak tau nak jawap macam maner.. sebab aku rasa kerja kat kilang biskut ni macam dah sebati dalam hidup aku.. dah faham sangat.. keputusan yang aku buat memang mendadak.. aku tak nafikan.. rasa sakit... memangla kalau berhenti keja macam ni apa pulak tak sakit... berserah je la...


          Sebenarnya memang aku rindu kat korang... tapi apa boleh buat.. jalan kita dah berbeza... mungkin aku bole masuk balik.. korang musti suka kan aku masuk balik.. huhuhu... sekurang kurangnya.. kurang la sikit pening kat kepala tu....

           Kerja kat Munchy ni sebenarnya stabil.. dari segi pendapatan, cuti tahunan, insurans.. apa lagi yang korang nak.. sbenarnya dah ok.. yang tak ok aku... aku tak cukup...

          Buat Kak Leha... maaf saya ye, sebab saya berhenti tak cakap akak... saya sendiri pun tak tahu saya buat keputusan tu betul ke tidak.. tapi sekarang saya dah bertugas tempat baru.,. status saya sekarang supervisor... keje apa, kat maner.. takyah la korang tau.. sebab...

          X kisa larr korang rindu kat aku ke tidak.. tapi pada yang merindu tu terima kaseh sangat.. nanti aku belanja karipap ye... Apa pun.. korang doakan lah agar rezki Allah yang terbentang luas di muka bumi Allah ini dapat kita nikmati di sebalik jalan masing masing...

          Pada kenkawan, jumpa aku kat luar tegur tegur larrr aku... bole kita ngeteh sekali.. borak borak... sebab memang aku rindu kat korang...


Selasa, 10 April 2012

Seken round promosi blog dengan nasz

Links to this post
          Jenjalan lagi...wah.. masih lagi sambutan hangat... terima kaseh bro Nazs yang buat segmen ni... jom ikut ary jenjalan sambil kutuk kutuk blog orang.. weiiii... jommm...


          kalu korang nak tahu ni yang ary paparkan kat korang ni  adalah blog dari group ketiga dari segmen promosi blog dari bro Nasz... sajerrr... k jom g blog pertama...



http://lyanakamarulzaman.blogspot.com/
          Lyana kamarul Zaman... tulah nama penuh dier tuan empunya blog ni.. nama manja ary belum kenal lagi.. ahaks! Panggil Lyana je la... huhuhu... lawa orang nyer ni.. nasib baik dier terang terang letak gambar abg sayang dier.. kalu tak dah ngurat dah... hahaha... blog dier .. dier hias ringkas ajerk.. tak perlu widget yang bukan bukan.. apa pun steady dik.. Malaysia boleh.. Apa?? Adik ader lirik... blum ader melodi?? Bole.. tapi ary ni bukan jenis pro sangat.. saje saje je wat lagu.. maklum la keje kilang.. huhuhu..


http://mujadafewa.blogspot.com/
         Kalau blogger yang ni sebenarnya dah lama dah ary kenal.. adalaaa kira kira lima minit td.. ahaks!.. lamerr btolkan... hehehe... gurau ajerk.. kalau yang minat ngan aweks aweks.. boleh la terjah kat sini... tapi betulkan niat haaa... kita nak berkawan ni... jangan melencong melancong suda.. huhuhu... korang tengok nama dier penuh simbolik.. aper makna nama tu ye... korang musti tertanya tak... opsss!! jangan pandang nama.. baca entry dier dulu... fahami setiap ayat patah perkataan dier.. baru ble kita kenal.. betul. tak...


http://juliajamaludin.blogspot.com
          Korang tengok hedaer dier... ader tak perasaan berluap luap mengelodak korang nak terjah blog dier... aderkan.. haaaa... itulah dier Julia jamaluddin tuan empunya blog Suke gelak... kalau korang tak suker gelak pun tak per.. korang klik dulu, sebab mungkin dari sini korang akan rasa... nikmat... kegelakan tergelak dalam menggelakkan.. fuiyooo... hahaha... comel gak cik jue ni ye.. huhuhu..


http://waziqahlife.blogspot.com/
         Haaa... pada korang yang tengah tengok gambar si minah ni yang tengah malu malu ahh!! ni... nama dier  atau nak senang panggil Najwa jerk... Najwa ni pemilik blog waziqahlife.blogspot.com atau dengan ringkas bangatnyer My Xoxo Life... Oleh kerana Najwa ni tak letak header cuma guna kata yang melambangkan kehidupan dier.. maka ary terpaksa curik gambar dier untuk letak kat entry ni.. boleh ke Najwa... ish! kena saman la aku pas ni...


http://diariesaya.blogspot.com/
        Blog yang seterus ni..ish! Alaaa... tomey tomey... hahaha... cumel sungguh... rasa nak timang jerk... tapi nasib baik tak sampai... hahaha... Pemilik blog ni nama manjanyer Myza.. cun woooo... jelingan mata memukau kalbu memanah asmara dibalik buluh perindu yang sedang diterjah angin lalu... perghhhh... tak makan gua seminggu ni ble tengok gambar si Myza ni... ahaks! Jangan takut Myza.. ary cuma tak makan berger jer seminggu tu.. yang lain makan... huhuhu... happy fen fren yaa...


http://aunisyifaa.blogspot.com
           Selembut sutera.. itu yang ary simpulkan buat blog yang satu ni... ary suka pada intonasi warna dalam blog ni.. sesuai sangat kelembutan yang ingin di tonjolkan oleh saudari kita sorang ni.. Auni Sifaa.. itulah nama pemilik blog ni... lembutkan.. sejuk mata memandang... sentiasa menonjolkan sifat islamic.. gadis idaman ni tau...korang g la blog dier kalu tak caye...


http://umikasum.blogspot.com
          Blog yang di miliki oleh Yumida atau Umikasom ni memilih konsep santai untuk menjadi identiti blog dier... satu mesteri jugak sebab dier kurang ingin di kenali... sebab ary tak dapat tengok frofile dier...  sebab tu la amat misteri la sangaaaattt... perghhh!! susah nak ngurat ni.. ahaks!... apapun.. yang penting tu pada entrynyer... sebab disitulah kita dapat mengenali sedikit sebanyak isi hatinya... cewaaahhh... jom layan..


http://biiyainilahduniaqu.blogspot.com
          EEeeiiiii.... cumelnyer... kiter sukerrr.. kiter sukerrr... kat header awak ni... kiuuuut sangat.... di kenali sebagai Biiyaa.... macam macam dier hias blog dier untuk menampakkan identiti kecomelan dier tu... Setakat ni ary rasa ni la antara header yang paling comel ary tengok.... waaaaa... tak tahan den... ahaks! baca entry pun rasa diri di manja... da laaaa... jangan nak lebih pulak... ye la yela... hehehe....



                  http://husnamujahidah.blogspot.com/

        Belog yang satu ni ary minta maaf sebab tak copy apa apa.. tak tahu nak copy... eeeee... tak pandai eaaa..... tapi belog ni mempunyai identiti yang sederhana... dengan mengunakan tema " My Love Is Yours" maka terjadilah sebuah episod.... eh!.. memandai je aku ni.. apa pun.. rasa sederhana tu memang ader dalam blog ni... pemilik nyer berumur 15 tahun tau... Husna.. itulah namanya.. dekatilah dier.. pasti seronok korang mendapat teman seperti husna....


       Wahhh... seronok jugak g jenjalan ni... makin banyak kawan ary dapat... terima kaseh buat bro Nasz sebab buat segmen berbelog ni.... korang berminat ke.. korang klik SINI banyak lagi kengkawan yang bakal korang ble kenal..

        Sebelum ary letak laptop ni ketepi... harap harap korang sudi la ye dengar lagu ciptaan ary yang satu ni... lagu yang ary ciptaan buat seorang gadis yang bernama... sara... tata korangg..



Isnin, 9 April 2012

Dah malam ni...

Links to this post
         Betolll... dah malam ni.. sepi jerk... Permaisuri aku da pun terlena.. Aina dengan Aliff pun dah tdo.. timggal aku sorang blom tdo... belum puas menaip lagi.. tu pasal la gua balun lagi... apa pun malam ni sungguh indah... sebab aku hari pertama kerja tempat baru pagi tadi.. malam dapat rest bersama keluarga...


          Sungguh pun semua da tdo.. aku rasa senang sangat bahagia rasa... mungkin rasa sepi... tapi kalau nak ikutkan situasi sekarang tak de la sepi sangat... sebab TV tengah open.. dan aku tak pandang pun TV tu cerita apa... cumer dengar bunyi jerk... tapi tu memang tak kalah dengan rasa sepi yang aku rasakan... sebab sepi yang aku rasakan tu amat menusuk perasaan...

         Sebab aku rasa... Sepi Itu Indah... karang tak caye.. jom dengar lagu luahan hati aku ni..



PROMOSI BLOG DARI SEGMEN NASZ

Links to this post
         Waaaa.... Assalammualaikum semua... senyum simpul nampak.... ye la kan... sekarang giliran ary pulak terjah blog korang wei... da sedia belum... hahahaha.... Ary akan terjah ikhlas punyer... terimas lah pada yang sudi promoti blog ary yang tak seberapa ni.. sementara lagu baru ary belum push... lagi jom kita jalan jalan... meriah beb...



               Jom terjahhhhh.... Blog Masz Sidek duluuuu...
            Blog Masz Sidek ni ringkas jer ary tengok, simple... ary pun tak tau nak copy header dier... ahaks! Tapi rasanya kagum gak dengan dier sebab tak perlu header yang menjela pun da dapat tarik perhatian pembaca.. cukup dengan gambar mata jerk... dah terpikat... yang penting tu entry beb! Ary harap ary dapat la berkawan dengan dier ni... tertanya jugak... bagaimanakah wajahnya???  huhuhuhu.. mesteri betol... ( sebenarnya dah jumpa dah gambar tuan tanah.. ayu betul.. gua cakap samer lu...)


Blog Ayuejean
            Nama pun dah Ayu kan... mestilah tuan blog ni Ayu jugak orangnya... dengan kata berganda " Celoteh dari mulut comel turun ke papan kekunci.." Perghhh... ayat dier mendalam tuuuu... apa pun yang si Ayu tulis pasti dapat memikat untuk korang terus membaca entry dier.. sebab entry Ayu adalah hidup Ayu.. hidup Ayu adalah hidup Ayu laa... korang maner ble kacau.. hahahah... terbaekkk...



http://mastrixia.blogspot.com

           Yang ni pada awalnya memang ary tengok... blog sepasang kekaseh ni... Miera Mastrixia... perghhh... namer misteri betol... cam nama minah mat salleh ader gak.. hahaha... gurau jerk.. jangan mara ye... Apa pun blog Miera ni.. syahdu gak mata memandang... pandai buat intonasi warna yeee... memang sesuai la dengan kecomelan yang ader dalam diri tu.. tak lupa jugak ary doakan Miera dengan abang sayang yang hensem tu.. berbahagia ke anak cucu... bila nak kawin miera??


http://nilamsuhana87.blogspot.com/
         Haaa... kalau korang tengok header die ni mesti korang rasa ceriakan.. begitu jugaklah entry dalam blog dier.. semuanya tentang keceriaan... dalam pada tu ader jugak sedih duka dan ketawa... sebab ia bercerita tentang hati seorang puteri... cewaaahhh... jangan korang ambil enteng yaaa... jom kita tambah koleksi follow blog lagi.. oh ya.. nama empunya blog ni Nilam Suhana... sejuk rasa diri bila menyebut... perghhh... tak tahannn...


http://gadisborneo-bawahbayu.blogspot.com/
           Blog yang tampak comel header nyer ni empunya " gadis borneo bawah bayu " bila pertama kali klik.. ary minat la gambar yang ader kat shout box dier.. cumel la gambar tu.. minat ary.. nampak sopan jerk... eh.. ader gambar tuan tanah la.. pun nampak sopan.. lagi comel pulak tu.. le ngurat tak.. huhuhu... apa pun selamat berkenalan ye...


http://nourayuadieb.blogspot.com/
           Header yang paling simple tapi penuh makna... kesimpulan pertama ary buat masa klik blog dier... panggil tuan tanah ni.. eh .. tuan tanah lak.. hehehe.. tuan empunyer blog Cik Adieb... korang nak berkenalan tak... sebab dier cakap dier ada bermata sepet yang tak dibuat buat.. huhuhu... comel betul pengakuan dier... terpaku i... jom terjah gak...


http://bintuzainal14.blogspot.com/
         Antara header yang menjadi kegemaran ary... penuh kesopanan... lambang wanita islam yang amat ary kagumi... pepatah " ku amanahkan langit menjaga rahsiaku " amat penuh bermakna... ary suker baca entry dier... sebab tak lupa menyelitkan ayat ayat  tafsiran al-quran untuk kita sama sama menghayati... terus kan ye dik.. ary kagum semangat awak...


http://zamani84.blogspot.com/
            Kalau tengok pada header mamat kita yang sorang ni macam seorang yang suker merantau... betul ker... jawapannya BETOOLLL... sebab dier selalu merantau jauh.. sanggup merantau jauh ke dalam internet semata mata untuk tulis entry yang amat berinformasi buat kita... apa kabar Bro... bes entry...terbaek lah... apa pun.. korang takkan rugi g kat blog dier ni... banyak cerite beb!!!


http://cappuccinochocolate.blogspot.com/
          Haaaa... korang rasa apa bila makan chocolate??? sedapkan... haaaa... macam tu la bila kita singgah blog  ni... sedap hingga menjilat keyboard... hahaha.... yang ni kawan ary yang baru gak.. Suhaila Halim nama nya.. sedap jugak la nama dier... nak mamam bole... hahaha.... tak bole la.. kalau ary mamam nama dier.. dier nak pakai nama aper pulak kan... hahaha... 

          Ary dah penat ni terjah sorang demi sorang... apa pun semua blog yang kat bawah ni semuanya besssss belaka... terima kaseh wat semua yang sudi follow ary ye.. maklumla.. ary ni bukan sesiapa pun.. orang tak kenal.. tapi korang dah kenal kan... salam salam...

          Kalau korang nak BW lagi pun boleh.. korang klik jerk SINI.. ramai lagi yang join segmen Nasz ni tau... Ok untuk penutup ary hadiahkan buat korang... CINTA>>>



Setengah hari pertama...

Links to this post
          Macam macam pk masa ke tempat baru ari ni... ulang alik ..dok gitu jugak.. datang jerk tempat keje baru.. orang dah stanby daa... huhuhu... apa pun tak bole...


           Tapi kerja aku baru supervisor ajerk kat tempat baru ni... setakat ni orang semua beri kerja sama nak memudahkan aku paham tempat baru ni.. alhamdulillah... tekanan?? belum nampak lagi... kerja boleh di katakan senang jugak laa dari tempat lama...

           Tapi tak la macam gambar maneger yang kat atas tu... sibuk sangat tapi menipu tahap gaban... hahahaha... tengok la dier punyer rajin... mouse pun usb tak sambung.. ble pulak guna mouse.. gempak lebeeeeeehhhh....

           Aku time rehat skang ni... balik trus amik Aina... tapi Aina banyak kali tanya aku " Adik Mana " ooo... rindu kat Aliff... ayah pun rindu gak.. kita makan dulu.. pahtu kita g tempat Aliff.. Aina duk sane sekali ye.. nanti mak amik..

          Haaa... apa lagi.. aku nak makan dengan Aina.. ni... tata...


Selamat Pagi semua...

Links to this post
         Salam 1 malaysia.. selamat pagi... cergas betul rasanya pagi ni.. maklum la nak bertugas di tempat baru.. namun perasaan tu takdela 'exsaited' sangat.. biaser ajer... pengalaman kat tempat baru? ala belum keje lagi.. apa yang nak ary cerita..


           Tengok gambar kat atas.. yeeee... Welcome to realiti.. sebab pagi ni memang ary berhadapan dengan realiti... realitinya ari ni da tak berkerja lagi kat Munchy.. eh! betul ke aku ni... tak tau la nak cakap.. macam berharap lagi yang aku ni maseh lagi bermimpi...

           Biaser tiap tiap pagi aku la yang jaga anak aku sendiri.. kalau aku tertido... anak aku si Aliff tolak tolak badan aku kejutkan aku... "yakkk... yakkk...'' laaa.. da berak ye sayang... jom mandi... aku la buat semua tu...buat susu, main dengan dier.. atau apa saja... atau kita orang g jejalan ke carefour  atau pun tunggu kakaknya balik sekolah baru g jenjalan... 1130 pg aku amik Aina balik dari sekolah pulak... pahtu dah siap semua nanti Aina dengan Aliff aku biar main laptop sendiri.. diorang pilih pilih sendiri video kat youtube... aku bukak lagu ABC... tapi citer Boboiboy ngan Upin Ipin.. wajib tau...

          Sekarang???

           Aku kena anta Aliff kat umah orang... orang yang jaga Aliff ngan Aina sekarang sampai jam 3.. Aliff tak de dengan aku lagi setiap pagi... Aina... jam 1130 aku rehat.. aku amik dier... makan kejap pahtu.. anta Aina ke rumah yang jaga Aina.. pahtu jumpa Aliff kejap jerk... pahtu aku kena keje balik... hish...

          korang tau... Aku Rasa Tak Bessss larrrrr....



Ahad, 8 April 2012

Saat yang paling terbaek ABPBH malam ni...

Links to this post
       Sepanjang ary tengok dan menonton Anugerah Bintang Popular Berita Harian malam ni.. kowang sedar tak saat yang paling terbaek yang di tonton malam ni... bukan saja terbaek... nampak rasa tulus ikhlas tanpa sedikit pun rasa cemburu....




 Banyak yang seronok  untuk di huraikan malam ni kalau keseluruhan majlis yaang tergempak Berita Harian malam ni.. tapi ary nak bagi tau perihal yang paling ary suker sekali semasa ary tonton ABPBH malam ni... iaitu semasa Anugerah Pengacara paling Popular..

           Korang nak tahu kenapa? Setiap tahun pasti nama Pak Nil yang di sebut sebut sebagai pemenang... ye la .. kan kita tahu kemampuan Pak Nil yang luar biaser tu...



Kalau korang nak tahu kenapa.. semasa di umumkan pemenang Anugerah Pengacara Paling Popular... Zizan Razak atau Zizan Raja Lawak telah di umumkan sebagai pemenang... Pak Nil terus langsung berlari naik ke pentas.. terus pergi tempat yang sepatutnya Zizan buat ucapan...

Pak Nil cakap dulu... " inilah masa yang saya nantikan, dan saya rasa saya lah orang yang paling layak untuk menyerahkan trofi ini kepada Zizan... sambil terus memberi trofi tu pada Zizan selaku pemenang Anugerah Pengacara paling Popular yang baru 2012.

Tanpa sebarang rasa cemburu.. nampak keikhlasan Pak Nil...

Terbaek buat beliau....

Hidup pak Nil...

"SEGMEN NASZ : PROMOSI BLOG"

Links to this post
         Bes jugak layan segmen segmen ni.. macam macam ader... jom join... maner ader guna kos.. untung lagi ader kan...


           Ary tak nak panjang lebar macam maner segmen Nasz ni kat kowang sebab ader lebih baik korang g sendiri kat blog dier... rasanyer itu lebih jelas lagi nyata dan muktamad pemahaman kowang kan.. hahahaha...
          Ary join gak sambil nak tambah kawan, ilmu dan macam macam lagi laaa... sebelum tu... ary ucap terima kaseh kat semua yang selama ini menyokong ary dalam berkarya..

         Buat follower semua... juga terima kaseh.. dan ary akan follow semua ari ni... 

         Dan sebagai tanda terima kaseh ary perdengarkan kat korang sebuah lagu dan lirik ciptaan Ary... " Ada Cinta " harap korang sukerrrr.... muahhhh kat kowang...





Segmen: Blogwalking Lagi by Arra Ahmad

Links to this post
 Hahaha... ader segmen lagi.. jom join... kita tambah ramai kawan jom.... sambil tengok Anugerah Bintang Popular berita Harian ni... sambil tu la ary join.... bes bes...



        

         Syarat tak susah... naperrrr... berminat ker... kalu berminat.. ringan ringankan la jari tu klik kat SINI.. jom join.. ape kater Osbon... Ado malam... hahaha...


Segmen: Sape nak tambah follower

Links to this post
          Dah lama  jugak ary tak join  segmen orang ni... sementare mase tengah banyak baik ary join... hahaha... jom reramai join....


         Simple kan... syarat tak berat punyer... maner tau makin mencanak ranking blog korang ye tak..
kalu korang berminat dan nak tahu lebih lanjut dengan segmeen ni.. just korang klik SINI jerk... bes tau banyak kawan...


Video yang patut ader dalam koleksi korang...

Links to this post
         Terjumpa plak kat blog seorang sahabat yang buat entry mengenai video ni.. rasanya sesuai sangat aku nak share ngan korrang.. dan share dengan diri aku sendiri.. pemahamannya amat mudah.. ia memudahkan kita untuk memahami perihal yang wajib kita ketahui...


         Aku harap info ini akan dapat kita same same manfaatkan....

Terima kaseh buat Sahabat buat info ini..


Dah berlalu daa...

Links to this post
         Ko tengok semut tu... gagah giler.. itu pun kita sombong dengan semut tu.. bukan main suker lagi kiter pijak dier... kita tenyeh tenyeh dier... kita tahu kekuatan semut tu.. kerajinan dier.. same same buat kejee.. tapi tak ramai ikut.... termasuuuuuuuk la aku... kui kui kui...


         Yearghhhh... hari cuti da berlalu... dah sminggu da gua cuti... esok da stat keje baru.... macam macam pk... alahaai... cam nak demam pun ader ni... macam macam rasa... penat berpk gua tido... penat tdo gua pk... itulah keje yang aku buat masa mengangur seminggu ni... hahaha...

         Baru benti kejee... macam macam der berlaku... masa depan ntah apa lagi... cube leer belajar berjuang sikitkan.... mana tau rezki melimpah lepas ni.. kalau dulu... nak gaji lebih.. ot la lebih.. kali ni tak dak... nak lebih.. keje rajin sikit cari lubang duit... hahaha... yang halal je laaa kan....

         Apa pun tengok la besok bila da keje tempat baru nanti... dah rasa baru tau...aku nak g pasa ni.. ape la g pasa tengah hari.. hahaha... oit suker aku laaa.... tentang lagu baru...????? aku pun pening.. apa pun aku akan cari masa untuk hasilkan karya baru..  skang ni mungkin susah sikit sebab nak rangka jadual baru... tunggu besok ape jadi... doakan semua menjadi lebih baik ye... sayang korang..

        Jom berhibur kejap dengan salah satu lagu ciptaan aku... buat ilang rindu korang kat aku... muaahhh...


Aku ubah segalanya...

Links to this post
         Berminggu minggu aku fikirkan... kali ni da betul betul nekad... aku tak tau apa yang akan bakal aku hadapi... tapi aku akan cuba berjuang di atas jalan yang aku pilih sendiri... perubahan... bukan mudah untuk kita menerima perubahan... tapi itulah aku pilih.


            Dah 4 tahun aku keje Munchy.. da paham sangat selok belok dier... ntah macam maner aku bole nekad untuk berhenti... sedangkan aku ader 3 mulut untuk aku suap... di Munchy tempat yang aku jaga bole di katakan agak mencabar... bukan mencabar kekuatan.. tapi minda... tekanan mental... segalanya ingin sempurna...

           Aku cuma leader kat saner... tapi semua pengetahuan ada dalam poket aku... skill mesin aku berani aku pertaruhkan... sebab aku tahu setakat mana aku mampu buat.. dan aku berani buat apa yang aku nak buat kat sana... dan orang sana tahu kemampuan aku... 

          Tapi tempat keje baru ni aku supervisorrrrrr.... komen tempat keje baru... jangan tanya aku... aku belum keje lagi.. isnin baru mula... huhuhu...

          Aku da hampir seminggu diam tak beri khabar berita dengan munchy.. tetiba hari aku masuk plak jam 8 mlm td... aku jumpa semua.. salam semua... orang tanya... "ko berhenti kerrr..." aku cakap " tak laaa... aku cuti..."

          Rasa ilang rindu aku kat semua... maafkan aku ye... kalau aku ader salah kat semua... jumpa kak ana... hahahaha bergurau sakan kita orang... berjumpa dengan orang itu orang ini... seronok pulak.. rasa sayang pulak nak berhenti...

         Tapi aku nak merasa perubahan... sebab aku percaya... rezki Allah ader di mane mane...

Khamis, 5 April 2012

Disebalik makna Proton Preve...

Links to this post
          Proton Preve.. itulah nama yang menjadi teka teki bagi golongan global proton terbaru ni... bakal di rasmikan oleh Perdana Menteri kita pada bulan ini... malah tempahan kereta ini bertambah saban hari... wah.. memang menakjubkan... TAPI.....


          Bila baca metro ari ni.. rasa menyampah plak bila tahu... perkataan Preve di ambil dari bahasa Sepanyol... kalau bahasa Sepanyol Prae-vae.. atau pun Proof iaitu bukti... kononnya di ambil sebagai tanda bukti Malaysia dah berjaya...



         Memang Malaysia dah berjaya... dah memang Malaysia amat makmur... Aku juga amat bersyukur sebab di lahirkan sebagai rakyat Malaysia...

         Sebenarnya aku amat bangga sebab kita sudah bertambah maju dalam pembuatan kereta... malah di atas jenama sendiri... tapi kenapa perlu nama kereta kita di ambil dari bahasa lain.. apa salahnya kalau kita guna nama bahasa kita sendiri untuk pasaran antarabangsa...

         Preve???


          Aku rasa pasti korang sedar bila aku cakap.. kereta kita dah semakin hilang nama Malaysia... kereta kita adalah jenama bagi Malaysia.. janganlah kerana pasaran antarabangsa kita terpaksa lupa bahasa kita sendiri... korang tak ingat ke bila ada satu rancangan negara barat aku lupa namanya.. yang mengenalkan kereta kereta dalam rancangannya... bila kereta lain di ujipandu.. bukan main puji... bila kereta Malaysia... di kutuk abis abisan... dalam rancangan tu... perghhhh!!!

          Aku bangga dengan kereta Proton Saga dulu... yang terang terang... ada jenama Malaysia... ada lambang bendera kita di depan... korang tak bangga ke... gua bangga beb...


         Aku harap pada proton yang lain yang terbaru... carilah nama yang melambangkan negara kita... kita tak rugi.. malah bangga... aku tahu pasti korang semua merasa bangga...


        ... cuma sekadar pandangan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom layan karya karya asli Ary... Klik Gambar Derrrr...