Halaman

Selasa, 28 Februari 2012

Movie with Ary - Hantu Kak Limah Balik Rumah Full Movie

Links to this post
            Saje je... mungkin korang da berbuih tengok.. tapi citer ni memang lawak....layan lagi larrr...





Korang nak tengok Koleksi Movie With Ary??? Just klik SINI



Isnin, 27 Februari 2012

Berbakat die ni....

Links to this post
            Dalam dunia ni memang banyak orang yang berbakat... dalam berbakat tu pun macam macam bakat yang kita bole jumpa...  kalau tengok kat youtube pun.. macam macam kita bole jumpa...

           Tapi aku bukan nak buat apapun cuma nak berkongsi dengan bakat orang kita..  rasa terpanggil pulak buat entry buat die.. lagu ciptaan die kali ni menarik...  kalau nak dikutkan memang review video die lebih banyak dari view vhannel youtube aku sendiri... tapi tak salahkan bila aku perkenalkan lagu die kat korang....



           Mamat yang aku nak kenalkan kat korang ni... nama glam die Afiq... kalau korang berminat dengan die nak terjah channel youtube die... korang ble singgah http://www.youtube.com/user/1438affa ... korang nak join kat facebook pun bole....  korang jangan lupa klik like tau... korang klik http://www.facebook.com/Afiqthemusicians...

         Jom kita dengar lagu ciptaan die...


          Pendapat aku tentang lagu ni kepada Afiq,     

    " Lagu ni amat menarik... nada die.. music yang ringkas... lirik yang simple tapi padat... bole ditekankan lagi nyanyiannya... rasa kalau nak bg artis nyanyi lagu ni... bagi la pada Azlan Typewriter bawa lagu ni.. memang bole jadi killer song.." - Ary




Ahad, 26 Februari 2012

Movie with Ary - ROCK Full Movie

Links to this post
            Korang maseh ingat tak cerita ni... yang terhangat di pasaran,... terbaek woookkk... apapun... jom layan....




Sabtu, 25 Februari 2012

Movie with Ary - Papa I Love U Full Movie

Links to this post
            Kalau tengok secara rambang... memang apa la ada papa macam tu, tapi bila di fikirkan.. dia lakukan apa saja untuk anak dia... terharu... bagus cerita ni... mula mula memang meluat gak tengok... kat papa dia ... hehehe... tapi... akhirnya .. buat kita bertambah bangga dengan papa yang macam tu.... bessss.... lima bintang gua bagi...




Zizan Raja Lawak Kena Tumbuk....

Links to this post
            Kadang kadang buat lawak ni memang tak kering gusi kita tengok... lagi lagi bila terkena kat orang... hah.. berdekah dekah kita ketawa... tapi bila kena BATANG HIDUNG SENDIRIIII.... baru terasa...baru padan muka... apa adahal... artisss.... lesen besar bro....


           Korang tak pecayeeee... korang tengok ni.... haaaa....


          Hahahahahaha.... memang berdekah gilerrrrr.... hahahaha...


Jumaat, 24 Februari 2012

Demi masa...

Links to this post
               Agak agak... korang bole ke beli masa kat kedai... "bang,  beli masa singgit"... hahaha.... kalau la ader kan... tak der nyer kita ni makin tua... hahaha.... 

               Demi masa... semua orang sanggup buat apa saja untuk demi masa... masa silam.. masa akan datang... cuma yang jenis suka buang masa tu.. memang tak le la nak kata apa kan... apa pun semua orang tahu... apa yang di katakan masa itu memang berharga...

         




             Tapi aku bukan nak cerita tentang masa... tapi tentang lagu... entah macam mana suka betul aku dengan lagu yang bertajuk DEMI MASA nyanyian kumpulan BOBOY... BOBOY???? Ahaks!! Kalau dengar nama tajuk kumpulan memang kelakar kan... 



            Tapi lagu lagu dier sedap sedap... nada tinggi jugak kadang kadang.... huhuhu.... terasa pulak nak cover.. korang dengar la.. ok tak....??

 



Khamis, 23 Februari 2012

Makna Cahaya....

Links to this post
             Bersinar... kemilau... itulah cahaya.. yang pastinya amat memberi makna dalam kehidupan kita... ye la .. takkan la kita nak teraba raba dalam hidup kita sendirikan... itulah ayat yang pertama aku cari dan jumpa... Berikan Aku Cahaya....

             Sebenarnya begini... " Berikan Aku Cahaya " ni adalah karya terbaru dari aku... sebuah lagu dan lirik ciptaan aku sendiri.. alhamdulillah... karya yang akan di nyanyikan oleh artis baru naungan Sejuta Suara Production iaitu An-nur...


             Amacam... cantik tak.. poster dari Sejuta suara ni untuk promosi lagu kedua An-nur..? Cantikkan... Terima Kaseh buat Sejuta Suara Production di atas poster ini... memang berbaloi baloi... 

            Alhamdulillah.. alhamdulillah... kerana lagu " Berikan Aku Cahaya " merupakan salah satu lagi hasil karya dari aku.. di mana lagu dan liriknya ciptaan aku sendiri... tapi muziknya bukan ye.. coz aku bukan pandai sangat nak gubah muzik... itu semua kerja Sejuta Suara Production...

            Lagu " Berikan Aku Cahaya " ini merupakan single kedua dari Adik An-nur. Lagu pertama adik An-nur kalau korang belum tau tajuknya " Lagu Buat Ibu " juga ciptaan lagu dan lirik oleh aku... alhamdulillah... korang da dengar blum " Lagu Buat Ibu " dengarlah sebab ada jiwa di dalamnya...

           " Berikan Aku Cahaya " ... korang nak tahu tak bagaimana aku dapat lagu ni... sebenarnya aku cari tajuknya dulu... baru aku cari lagunya... aku gunakan nama An-nur sendiri yang pastinya korang tahu makna An-nur itu cahaya... fahamkan...

           Alhamdulillah... tak putus putus alhamdulillah.. syukur... kerana aku maseh di beri ruang untuk berkarya...

           Lagu penuhnya belum lagi... tapi korang boleh dengar demonya dulu... jom dengar... kalau da dengar komen komen la sikit sambil sambil korang nantikannya dalam pasaran ye.... jom layan...




Selasa, 21 Februari 2012

Alhamdulillah.....

Links to this post
            Alhamdullillah... walaupun lewat... lambat... akhirnya.. dapat jugak aku selesaikan... walaupun mungkin tak seberapa... tapi berhasil jugak... berdesup sebenarnya buat kerja macam ni... tak suka,.. tapi itu lah juga yang jadik... apa pun... alhamdulillah.. segalanya da selesai...

           18hb... sebenarnya hari ulang tahun perkhawinan aku dengan permaisuri.... yang ke lima tahun... huhuhu... diam tak diam... da lima tahun da kami mendirikan rumah tangga... alhamdulillah...


               Di kurniakan dua cahaya mata,... telah kami di landasan bahagia... alhamdulillah...


             Ni Aina... atau nama sebenar... Nurul Aina Syuhada... da sekolah pra da dier sekarang... Aina ader lagu sendiri tau... nak dengar? jom...


             Kalau tengok pada Aina dulu.. luluh jiwa ini... tapi sekarang alhamdulillah... bijak tau dier sekarang....


              Haaa.... yang ni Hero gua... nama Aliff.. atau nama penuh dier... Mohammad Aliff Syawal.... kuat dier ni... lincah jugak... main beskal... suker wili wili... hahaha.... da setahun lebih da umur dier....

             Ahad lepas dua lagu demo aku dapat beri pada Sejuta Suara Production... lagu ciptaan aku sendiri.. " berikan Aku Cahaya" dan " Hanya Kamu Ada Aku" ... dapat jugak aku siap kan demonya walau pun buat agak tergesa gesa...

             Dan semalam... permaisuri aku sambut Bufday aku... walaupun aku tengah demam.. namun sayang kat dier... trima kaseh kat dier... luv u kat dier....


              Aku amat bersyukur dengan apa yang ada sekarang.... terima kase...

ALHAMDULILLAH......



            

Selasa, 14 Februari 2012

Bila berkaraoke muncul HANTU....

Links to this post
            Kadang kala bes jugak layan video pekena orang ni... nasib la sape yang terkena tu... yang penting masa ader kamera tak de la yang nak buat projek kat dalam... kalu ader lagi haru... jom layan.... gelak dengan den..

Bila Ery Maa'rof Melukis Awan

Links to this post
            

         Selepas single pertama... Astaghfirrullah Al Azim... berada di pasaran... Pada korang yang terlepas pandang single pertama Ery Maarof bole klik sini SINI  tau... jom santai kejap bersama Ery Maarof bila dia Melukis Awan.... Bagaimana? Jom layan... ader kelainan disini....


Isnin, 13 Februari 2012

Movie With Ary - Bujang Terlajak Full Movie

Links to this post
            Layan movie... maafla da lama ary tak on line... kembang kuncup baru nak on time balik... huhuhu..


Sabtu, 4 Februari 2012

Keputusan yang agak lambat...

Links to this post
            Lama aku memikirkan untuk aku buat keputusan seperti ni... tak tau la korang suka ke tak... yela.. bukan mudah untuk orang suka dengan hasil kerja kita...lagi lagi bila saingan semua hebat hebat belaka..
namun terpulanglah pada mereka yang menilainya... aku cuma berusaha... dari bawah..

            Sebenarnya bukan apa... aku cuma nak bukak wall balik kt FB.. dulu aku ada wall.. aku rasa aku bukak wall sampai 4.. tak terlayan rasanya macam tu... beratus juga yang like masa tu.. alhamdulillah... cuma ada masalah sikit.. aku tak dapat teruskan... lama da tak bukak wall..

             Kali ni aku nak aktifkan wall balik dengan bukak wall baru.. ni satu satunya yang aku aktifkan sekarang.. harap korang suka dan "LIKE" untuk tahu perkembangan aku dengan lebih lanjut.. segala lagu lagu baru aku.. semua ada disitu... semua sekali ada disitu...

           Haaa,,, apa lagi... jom laaa serbu.... jangan buat keputusan yang lambat tau... like terus...





Rabu, 1 Februari 2012

Ada yang tak kena ni : Pendapat Ben Ashaari

Links to this post
            Ada yang tak kena ni dengan pendapat blogger fames Ben Ashaari... tak bole jadi ni.. ada yang tak kena ni..  Apa yang tak kenaa...???



             Sebenarnya yang tak kena tu ialah aku... rasa bersalah bila tak ucapkan terima kaseh buat Bro Ben Ashaari ni... Terima kaseh sangat...

            Terima kaseh sebab sudi beri pendapat tentang lagu lirik ciptaan aku yang pertama sekali di beri peluang untuk artis nyanyi.. mungkin artis yang aku cakap tu korang pasti tak kenal... ntah siapa ntah... namun aku rasa bersyukur sebab lagu aku di nyanyikan dengan baik oleh artis cilik ini.. dia pun maseh baru.. dan aku pun tak tau sejauh mana langkah dia.. apa pun penghayatan dia membawa lagu ini amat memberi kesan pada aku sendiri...

           Korang nak dengar..?? mungkin ada yang dah dengar... tapi tak salahkan untuk korang dengar lagi...


            Korang nak tahu ke pendapat Ben Ashaari pasal lagu aku yang satu ni... korang klik SINI.. nanti korang tahu la.... tapi apa pula pendapat korang????





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom layan karya karya asli Ary... Klik Gambar Derrrr...