Halaman

Rabu, 27 Julai 2011

lagu Cinta versi terbaru..

Links to this post
syyy... cuba korang senyap jap.. dan hayati lagu ni.. lagu baru tau ni.. belum ada dalam pasaran lagi tau...



haa.. korang, ok tak persembahan kami.. sekarang aku berikan lirik penuh lagu Cinta versi terbaru dimana ada aku buat tambahan part rap ( nyanyian E'pul ) dan part high key nyanyian Ayiem.. ni la apa yang kami persembahkan di anual dinner Munchy yang berlangsung di Restoran Grand Sea View Tanjung Labuh Batu Pahat 19 Mac 2011.. harap kome enjoy yob...

 


Cinta ... ( lirik untuk persembahan di annual dinner Munchy 19 Mac 2011 )
Lagu & lirik ciptaan :Ary ariasputera
Tarikh dicipta : 22 January 2011 0800am
Facebook gallery ariasputera @ facebook diariku ariasputera
http://www.youtube.com/ariasputera

Bila masa kau menuturkan kata cintamu
Disitulah bermulanya warna dalam hidupku
Kau warnakan warna cahaya menerangiku menerangiku oh kasehku

Saat kita nikmati bahagia saat bersatu
Itulah saat cinta jadi nikmat dalam hidupku
Kau menyusunkan jiwa jiwa dalam hidupku dalam hidupku kau kasehku 


Aku menawanmu dalam ribut cinta kau tawani aku dengan selembut jiwamu
Aku membiarkan kau dalam gelora kau tabah mengharungi saat jiwamu yang luka
Tanpa sedar mengalirlah air mata tanpa ku sedar sayang
Maafkanlah oo.. andai kau terluka

Aku jadi lemah kerana tangismu menghiris jiwa sebakmu meruntun jiwa ( meruntun jiwa )
Aku sedar tanpa sedar hatimu telah ku lukakan tanpa sedar sayang aku menghiris jiwa

Cinta
Bila dikata dimana arusnya makna lagu cinta
Yang maseh kuburu maseh membara didada
Dimana ceritanya kuburu maknanya cintanya
Ceritanya membuka mata lalu kita
Cinta lagi cinta lagi cinta
Ku tak peduli apa yang berlaku apa sudahnya ceritaku
Yang penting dapat ku miliki kau aku bersatu... demi... cinta...

Begitulah episod cerita cinta kita
Merajuk dalam rasa sayang kaseh yang mendalam
Bagai  terbang rempuh awan yang melintang didepan
Tak peduli apa kata orang yang bisa meruntuhkan
Aku yang memburu.... rindu kepadamu
Kau selamilah hatiku yang maseh cinta padamu
                                    ( ooo... )
Engkau yang ku sayang.... tetap kau ku sayang
Biar beribu duga aku aku cinta.... aku cinta.... aku cinta haaa...


cinta padamu sayang masehku cinta
padamu kaseh masehku cinta
selamanya engkau masehku cinta

bila masa kau menuturkan kata cintamu ( cintamu )
disitulah bermulanya warna dalam hidupku
kau warnakan warnak cahaya dalam hidupku dalam hidupku oh kasehku

aku menawanmu dalam ribut cinta
kau tawani aku dalam selembut jiwamu
tanpa sedar mengalirlah air mata
tanpa ku sedar sayang
maafkanlah ( maafkanlah ) andai kau terluka
maafkanlah ( maafkanlah ) kau masehku cinta ( cinta cinta )

          Oh ya.. kalau korang nak tengok video masa kami buat latihan dan masa saringan.. korang klik sini tau...

          kalau korang nak tengok video asal lagu " Cinta " yang asal korang ble klik sini, kenapa aku kata video yang asal.. sebenarnya lagu ni asalmya takda part rap dan part high key tuk Ayiem nyanyi tu... aku tambah plot lagu ni untuk persembahan... jadi kalau korang nak tau.. singgah singgah lah ye..

          pada korang yang suka lagu ni.. jangan la takat suka aje tau.."like" larrr sekali.. huhuhu.. jangan lupa komen tau... sayang kat korang... jangan lupa dengarkan kisah lagu aku yang lain ye...


adios..

Jumaat, 22 Julai 2011

Ada Cinta...? Kat mana pulak letaknya... Cinta?

Links to this post
            Assalammualaikum... salam sayang dari hamba ary.. ariasputera.... cheeewah...!! Huhuhuu... aku tak tau la kalau korang terus sudi membaca setiap entry blog aku... kalau ye terima kaseh... maklumlah... aku ni siapa la kan... orang banyak tak kenal aku.. kalau sebut nama arwah loloq tu.. da tentula korang kenalkan... antara karyawan yang telah banyak menyumbang untuk dunia seni kita...

Arwah Loloq
            Aku bukan nak samakan aku dengan arwah Loloq cume aku jadikan die idola buat aku dalam aku menulis lirik lagu. Apa kata kita beri masa untuk arwah Loloq seminit dua.. kita bacakan Al-Fatihah....


                                                 Al-Fatihah...


              Okla kita sambung cerita...Kalau blog lain ( bagi aku la ) tentunya cerita pengisiannya yang berbagai bagai... yang menarik, yang terhangat, yang cantik, yang terbaru..dan banyak lagi la yang bez bez.. aku pulak.. cume cerita tentang lagu aku.. lagu yang korang mungkin tak pernah dengar.. lagu yang belum berpeluang di mainkan di radio.. dan lagu yang selama ini terperuk aje..

              Alaa... bole la kan.. thanks jugak buat korang kerana sudi baca.. sudi dengar... aku hargai sangat..
Okla.. kali ni aku nak cerita tentang satu lagi hasil karya ciptaan aku.. iaitu sebuah lagu, dimana lagu dan liriknya di cipta oleh aku sendiri...  yang bertajuk " Ada Cinta "

              Apa pulak keistimewaan lagu ni? Ada yang istimewa ke..? Haa.. ni yang den nak citer ni..
lagu "Ada Cinta" ni tercipta pada 29 Jun 2010 jam 130 pagi dan aku buat rakaman videonya dalam lingkungan jam 8 pagi esoknya..

               Percaya atau tidak... masa aku mula dapat lagu ni aku tak rasa apa apa yang istimewa sangat.. aku rasa seperti ianya lagu biasa yang aku dapat.. Dan kalau korang nak tau, setiap kali aku dapat lagu baru aku mesti perdengarkan dengan rakan aku yang rapat dan dengan bebudak perempuan yang satu kerja dengan aku kat Munchy.. cakap je bahagian spooner vicars shift petang Munchy ada la muke aku.. heh..

               Dan dari sini la.. aku beri dengar pada Ida, seorang operator tempat aku ( tak de gamba die la, orangnye pun da brenti keje da.. ) dari dia la... dia kata lagu ni bez.. dan kemudian bila aku beri pada orang lain pun same.. semua suke.. aduh! macam mana aku bole terlambat nikmati lagu sendiri... apa raa..

              Bukan aku nak memuji, tapi korang bole nilaikan sendiri bila korang ... lagu ni mendayu dan lembut nadanya... juga jujur.. Aku persembahkan buat korang... "Ada Cinta"



            Amacam? Kalau korang suka nanti "like" la banyak kali..huhhu kalau bole la... komen banyak banyak.. dan doakan aku agar dapat tempat dalam industri seni kita.. supaya aku boleh terus berkarya... Oh ya! korang nak lirik lagu ni ye.. bole.. jom kita layanzzz

Ada Cinta
Melodi lagu dan lirik ciptaan : Ary ariasputera

Kau hadir bila aku keseorangan
Kau pimpin aku bawa aku kesana
Memberi makna indah menyusun melodi bahgia
Memberi rasa cinta

Kau sabar temani aku disisiku
Kau tenang walau ombak deras gelora
Kau memberi inprirasi hadirmu tiada ganti
Aku cinta padamu

Chorus :
Dengarkanlah bisikanku aku benar cinta padamu
Kau hadirlah disisiku kau bawakan aku cahaya

Benarkanlah ku sayang demi ku memburu rindu
Kau kan aku hiasi bagai permaisuri jiwa
Mungkin tak seharus aku memaksa dirimu
Tapi tanpamu hidup aku buntu

Walaupun kau hadir hanya teman dalam hidupku
Tapi hati ini ku tahu amat perlu dirimu
Pasti ada cinta ada diantara kita
Hanya tuhan yang tahu rasa hati

Maseh ku mengharapkan engkau mengerti
Bahwa ada cinta tulus dalam hidupku
Ku angankan dirimu permaisuri hidupku
Bahgia hidup bersama itu pintaku

            Kebanyakkan rakan aku yang dengar lagu ni musti suke dengar liriknya..  korang macam mana pulak? Untuk pengetahuan korang juga, aku ader buat rakaman video jamming bersama bebudak OverDrive dari Batu Pahat.. Rakaman ni dibuat pada 28 November 2010 di Aqi Studio Batu Pahat... Bes kepala otak bos studio ni.. tak kisah beb...

            OverDrive ni band keje kawin je tapi dieorang memang bez.. sanggup nak layan lagu jiwang aku.. nak tengok tak? jom layan lagi... TQ TQ for u all....



Bole tak? Bez jugakkan cume aku rasa tempo aku nyanyi lagu ni lambat sangat.. huhuhu, cara permainan sama macam lagu "Biarkan Aku" bersama The Blaze... tak de latihan.. cume rakaman spontan.. aku beri kod gitar.. die orang main... kan jadi tu.. heh.. jom kite berkenalan dengan bebudak OverDrive..



           Haa... kalau yang cam poyo ni namanya Fauzi, atau lagi glamer panggil Apy. Dia pemain bass 5 string dalam OverDrive.. bez layan die ni,walaupun main bass suara bole tahan ni.. kalau layan lagu She's Gone terkuar arr bijik mata korang...  bez bez.. kalau korang nak add friend ngan die kat facebook klik sini


           Yang ni pulak Amy, guitaris OverDrive... Idola guitaris die memang yang bergulung aje.. power ni.. habis semua skill die gune kalau main jamming... orang lain da abih.. die belum abih lagi.. hahaha... kalau tang cakap plak.. memang takde titik.. terusssss jer.. tapi memang bezz kepala die.. jujur.. soung direct je.. tak yah pening kepala... berminat? jom add friend.. klik sini

            Yang kontrol macho ni Alif nama die... huhuhu same ngan nama anak aku da... die ni dulu pemain drum tersohor kat perancis.. jadi mungkin korang belum kenal lagi.. heh.. jangan mara gurau je.. korang nak berkenalan ke.. bole.. klik la sini kalau nak add friend die kat facebook...

             Nak tengok die orang jamming jom..


    
              Okla.. aku sampai sini aje... rasa macam panjang je aku tulis... akan datang ada lagi kisah kisah lagu lagu aku yang pernah aku ciptakan.. banyak lagi rasanya... korang doakanlah agar aku terus dapat berkarya... dan.. kalu bole dah tengok tu jangan la lupa komen... kalu suke pun dengan lagu aku, suke dengan apa yang aku tulis jangan takat suke je... "like" larrr sekali...huhuhu

              Lagi satu kalau korang berminat nak "cover" lagu aku pun aku benarkan... tapi janganlah lupa letak nama aku sebagai pencipta lagunya ye...videonya korang kirimla kat aku.. aku akan masukkan dalam channel youtube aku dan aku akan abadikan dalam blog aku ni.. sebab korang MEMANG BEZZZZ!!!!!

Adiossss!!! aku sayang kat korang lagi..... muuuuuuuuah!!!

Rabu, 20 Julai 2011

KipMart Talent... Kerana ikatan menjadi juara...

Links to this post
             Ary  sekarang tau memang ary tak berapa rajin menulis... bukan xder benda nak tulis... cuma ary tak berkesempatan..

             Bagi yang mengikuti perjalanan ary di blog ini mungkin tahu ary ada menyertai pertandingan KipTalent KipMart Kota Tinggi... dan untuk pengetahuan korang, pertandingan ini adalah julung julung sekali ary masuk serta... sebelum ni ary tak pernah masuk pertandingan sebesar ini...  kalu karaoke tu ader la sekali dua tapi kalau  main gitar depan orang ramai menyanyikan lagu ciptaan sendiri inilah pengalaman ary yang baru...

             Ary disana cuma dapat buat persembahan cuma 3 kali saja.. iatu masa ujibakat, pusingan pertama dan separuh akhir saja... ary gagal ke final. Ary tak kecewa tak dapat ke final sebab peluang yang telah diberikan pada ary, itu pun dah cukup.. alhamdulillah.

             Masa final ary tak dapat hadirkan diri, ary dapat peluang buat persembahan masa tu tapi terpaksa ary lepaskan... terkilan pulak rasanya.. dan paling sedih masa Grand Final, ary juga tak dapat pergi...

            Dan inilah entry kali ni ary nak ceritakan mengenai KipMart Talent.. Grand Final Kip Talent dimana pertandingan juara diantara juara Kipmart Kota Tinggi, Kipmart Masai dan Kipmart Tampoi... persoalannya... apa yang ada disana?

           Dari mula ary menyertai pertandingan ini, kami menjadi rapat dan sentiasa di laungkan bersama ibarat satu keluarga... korang nak tahu, selesai saja ary pada separuh akhir.. terus tertubuh Reunion Kipmart Talent kumpulan difacebook... disini kami semua peserta Kipmart Talent Kota Tinggi berkongsi apa jua rasa sedih, gembira semuanya ibarat satu keluarga... dan ianya maseh mekar sehingga kini...



            Dan kerana ikatan keluarga KipMart Kota Tinggi menjadi Juara Keseluruhan..

 Tahniah! Juara antara juara jatuh kepada kumpulan Hot Mama...



 Tahniah! Persembahan Terbaik buat Ayie...



 Tahniah! Sekali agi buat Ayie dan Gerak Tari Warisan : Consoltion Final Kip Talent 2011..



               Mereka semua adalah wakil Kipmart Kota Tinggi.. dan kerana mereka juga Kipmart Kota Tinggi mendapat Juara Keseluruhan.... Tahniah!!!

Jom kita usha... gambar gambar sekitar Grand Final KipTalent 2011...

















           Ini cuma sebahagian gambar yang diambil pada hari itu.... Grand Final KipTalent 2011 yang diadakan pada 16 Julai 2011 di Kipmart Masai. Kalau korang nak tengok gambar penuh.. korang ble klik Koleksi gambar penuh Grand Final KipTalent. Album ni ada kat facebook... Korang ble tengok puas puas.. sesambil tu kalu nak berkenalan ngan diaorang klik je nama nama kat situ ye...

          Apapun... Ary ucapkan terima kaseh buat buat mereka ini yang senantiasa beri semangat buat ary.. mereka ini yang senantiasa menjadi ikatan keluarga buat ary untuk selamanya..

      Ary bangga dapat menjadi sebahagian keluarga ini...






  


         

Isnin, 18 Julai 2011

Debat... lagu tentang apa?

Links to this post
            Assalammualaikum... terima kaseh buat korang yang senantiasa menanti cerita cerita tentang hasil karya ary...

             Ha! Kali ni ary nak ajak berdebat sikit... bagaimana..? xder la.. sebenarnya semuanya tentang lagu dan ciptaan ary yang ary beri tajuk "Debat".

             Lagu ni versinya agak rancak... ary bercadang lagu ni untuk duet dua orang penyanyi lelaki. Tapi dalam video ni cuma sorang je la ary nyanyi... maklum la.. ary ni bergerak sendiri ajerkan.. nanti kalau da ada penyanyi yang sesuai buat lagu ni ary rakamkan ok... masatu versinya agak panjang sikit sebab lagu ni ary rakam pendek ajer.. sebab sebenarnya ada part lagi tapi ary tak sampai key.. nyanyi yang ader jela.. huhuhu..

            Lagu "Debat" ni ary cipta melodi lagu dan liriknya pada 25 Jun 2010 jam 0945 pagi....  nak dengar tak? jom layan...






           Amacam? Ader rasa macam semangat hangpa memuncak tak? Hehehe.. ye lor.. lagu ni memang tentang semangat... korang nak lirik tak.. hahaha.. ary ni baik ati.. jom baca apa yang ary tuliskan...



Debat...
Lagu & lirik : Ary Ariasputera
Tarikh dicipta : 25 Jun 2010 0945am
                                
Ku gengam bara yang membara Ku dakap emas yang berubah
Ku simpan gejolak didalam Kan ku tentang syaitan yang didepan

Apalagi yang nak kau buktikan Makin serabut gilanya otak ku
Menang kalah bukannya taruhan Tapi semangat yang kau perjuangkan

Kau lupa pada semangat padi Makin tunduk makin lagi berisi
Aku datang bukan nak mengampu Aku datang kerna jalan kau hitam

Engkau datang memang nak cari pasal
Memang engkau nak buat hal
Engkau datang dengan tiba tiba.. mengamuk.. menikam... belasah

Kau gelap mata asal usul kan lupa
Kosong jiwa arah yang kau cari salah
Cepatlah mungkin temanku kau berubah
Ku kan bantu andainya kau ingin pulang


              Apapun... ary amat berbangga dan bangga kerana korang sudi memperdengar hasil karya ary.. walaupun pada dasarnya suara ary tak sesedap mana.. dan ary ni tak laaarrrr sehensem mana.. ahaks! emo la pulak... tapi ary memang rasa bertuah dapat di kenali oleh korang semua...

              Sebab ary bukan penyanyi, ary bukan penghibur.. ary menyanyi untuk dengarkan hasil karya ary... mungkin ramai yang kritik.. macam kata Zimi Sofarz masa ary di KipTalent tu ari... Bukan semua pencipta dapat menyanyi lagu ciptaan mereka dengan baik... ary sedar itu semua... tapi apa yang ary persembahkan... kalau korang dapat menerima ary dengan seadanya... alhamdulilah ary bersyukur... terima kaseh semua...




Rabu, 13 Julai 2011

Dimana Mu Nisa...

Links to this post
            Assalammualaikum... Buat teman teman yang sudi mengikuti perjalanan Ary.. rasanya da lama kot Ary tak buat entry baru.. hehe... busy sket la...

            Ok la... Kali ni Ary ni nak ceritakan sebuah lagi lagu dan lirik ciptaan Ary yang Ary beri tajuk "Dimana Mu Nisa".. Heh.. Sapa pulak Nisa ni kan?

            Seperti lagu lirik ciptaan Ary yang lain... "Gadisku yang bernama Sara", "Syakila" Nisa juga adalah kenalan Ary, Rakan sekerja Ary dulu kat Munchy... da benti da.. tinggal Ary je yang maseh setia kat Munchy ni...huhuhu... setia ker?

            ok jom kita layanzz video lagu "Dimana Mu Nisa" Jom...





            Amacaam bole tak?  Pendek ajer... ary tak ulang chorus pun kan.. hahaha...
Haa... kat bawah ni Ary tuliskan lirik lagu ni.. jom layan jugak...


Melodi lagu & lirik ciptaan : Ary Ariasputera
Tarikh dicipta : 16 February 2011 0856am


Sebenarnya aku mencari dimana haluanku kini
Terbang hilang jiwa aku saat engkau pergi

Bertahun telah ku terokai di setiap sudut dunia ini
Tanpa ku peduli dan terima hakikat engkau telah pergi

Ku akui cinta melemaskan aku yang terkapai di hanyutkan
Nisa hadirlah kau sayang hulurkan tanganmu
jangan di biarkan aku di hanyutkan kerana mu kaseh
kau maseh ku cinta

nisa dimana mu sayang puas ku mencari kau
kembalilah padaku yang maseh mengharapkan kau hadir
temani ku selamanya
Nisa haa.. haa.. haa..

ok la.. kan kita jumpa lagi.. tunggu entry ary yang lain lain tau.. jangan lupa usha entry ary yang lama gak.. semua tentang hasil karya ary... 

sayang kat korang... Muah...


Rabu, 6 Julai 2011

kau ibarat mawar?? siapa??

Links to this post
            Apekhabar..??  Selamat pagi semua.. dan.. assssalammuaaikum.. my pren pren semua.. alhamdulillah.. aku bersyukur aku dapat menulis lagi buat korang.. korang la satu satunya semangat buat aku..
   
            Kalau korang ternanti nanti apa jua yang aku tuliskan alhamdulillah.. terima kaseh sangat.. aku tetap akan menulis.. Ok.. kali ni aku nak ceritekan tentang sebuah lagi lagu dan lirik ciptaan aku sendiri..     yang aku beri tajuk..   " Ibarat Mawar"..

            Persoalan? Kenapa ek dengan lagu ni yek? Apa yang special sangat tentang lagu ni kan? Musti korang nak tahu...
lagu " Ibarat Mawar " ni intonasinya lembut.. bukan lembik tau.. lembut.. dari segi nada dengan irama die.. liriknya.. semua bagi aku lagu ni lembut... sepoi sepoi bahasa gitu.. ahaks!

            Maseh lagi tentang lagu cinta... kisah seorang lelaki yang begitu memuja kekasihnya... kisah janji seorang kekaseh kepada kekasehnya... dan kalau korang nak tahu... apa yang paling special lagu ni adalah... lagu ni adalah pilihan aku untuk aku nyanyikan semasa nak tidokan anak aku.. kira lagu dodoi la ni... hehehe... tapi tang chorus aku tak nyanyila.. sebab chorus makin tinggi.. kang anak aku da tido.. terkejut bangun balik  plak.. dah tambah satu keje lagi nak tdo kan balik..hehehe..

           Dan percaya atau tidak... anak aku bila aku dodoikan die dengan nyanyikan lagu ni musti senyap dan tdo.. huhuhhu..

            Lagu " Ibarat Mawar " tercipta pada 06 Jun 2010 jam 830 pagi... lagu ni sebenarnya asalnya dari tahun.. kalau tak silap aku sekitar tahun 1997.. agaknya la.. aku da dapat. lagu ni... tapi aku terlupa nada rangkap pertama dengan kedua yang sebenar lagu ni.. aku cume ingat chorusnya saja.. cari punya cari... ingat punya ingat.. maseh juga tak dapat aku ingatkan... lalu aku ambil satu langkah berani mati... cari nada baru dan lirik baru untuk rangkap pertama dan kedua lagu ni... dan.. apa yang bakal korang dengar ni... itulah jadinya..

         Nak dengar tak? Jom layanzzzz...




             Camne? Ada tangkap lentok tak?? Hahahaha... kalau korang suka alhamdulillah... korang nak lirik lagu " Ibarat Mawar " ni tak.. kalu nak... Jom kita usha kanan... ahaks!

Ibarat Mawar
Melodi lagu dan lirik ciptaan : Ary ariasputera
Nyanyian : Ary

Ketika malam berlabuh aku rela merindumu 
Bawalah diriku bersama merungkai mimpi 
Hilang hiba saat kuingati bersamamu kau kekaseh


Tak pernah lagi hidupku sebahgia begini 
Walau sesukar mana kau maseh disisi 
Tenang kau hadapi jiwa memberontak 
Dari mereka yang tak mengerti


Telah lama aku menanti setelah sekian lama bersendiri 
Apalagi yang kuperlu selain dirimu 
Setelah kau bersabar setia seikhlasnya 
Apalagi yang kuperlu selain cintamu yang suci bak mawar abadi 
Tak mungkin aku menyunting harum mawar kembang mekar 
Tanpa relaku pada durinya tanpa ikhlasku


Saat ini kunantikan bertahun lamanya 
Menanti seorang insan bernama kekaseh 
Ku ibarat mawar wangi yang abadi 
hanya darimu kau kekaseh 
Hanya darimu kau kekaseh...

     

          Ermm.. Korang suke tak? kalau suke... komen laarrr... jangan biar sepi lagu ni.. Eh? Korang nak tengok tak mawar dalam hidup aku.. Jom kita usha.. tapi jangan korang ngurat plak... aku tembak nanti.. huhuhu


            Haaa.. ni la mawar dalam hidup aku.. nama? uihh... nama mesti la mahal.. semahal orangnya... kalu korang nak tau nama mawar aku ni.. korang usha sendirik la kat facebook die...nak? klik aje nama permata aina ni...

Okla... salam sayang buat semua... jumpa lagi kita di episod karya karya aku yang lain...
Adiosss..!!! Luv u all!!

Biarpun apa... lagu ciptaan pertama untuk tahun 2011

Links to this post
           Askum buat semua.. kawan kawan dan buat peminat kipas-susah-mati ary.. huhuhu... ader ker... xder pun x per..korang minat untuk mendengar hasil karya ary pun tak per.. itu dah cukup memadai.. ary tak seperti composer di luar sana yang amat gah nama mereka diluar sana.. yang selalu lagu lagu ciptaan mereka di siarkan di radio..

           Ary pula? belum lagi sesiapa tahu? lagu ciptaan ary? maner nyer korang pernah dengar..kan.. nak dimainkan kat radio? ntah bila la peluang tu... namun ary bersabar... dan kehadiran korang pun dah membuatkan ary bersemangat untuk lagi terus berkarya... biarpun tidak di iktiraf...

           Okla tu.. kita sambung cerita.. kali ni ary nak bercerita tentang lagu dan lirik ciptaan pertama ary buat tahun ni.. dan juga merupakan video lagu ary yang ke 44 yang telah ary uploadkan ke channel youtube ary di http://www.youtube.com/ariasputera ( sekarang ni sewaktu di tulis ary sudah mempunyai 53 video lagu dan lirik ciptaan ary disana ).

            1tube? korang pernah dengar tak nama 1tube? Kalau korang nak tahu 1tube ini sama seperti youtube cuma ia adalah satu satunya datang dari kita.. maksudnya memang satu channel yang dihasilkan di Malaysia sendiri, dimiliki oleh anak tempatan kita... korang ble klik 1tube kalu nak singgah.. dan kalau korang nak tahu lagi, ary juga sudah mempunyai channel di 1tube ini, untuk ary letakkan segala video video lagu dan lirik ciptaan ary di sana seperti di youtube.. cuma belum banyak lah video yang ada.. nama pun barukan.. oh ya! kebanyakkan blogger seperti kita juga banyak yang upload video di 1tube. tak caya? nama nama blogger yang famous seperti cik epal, ben ashaari dan ramai lagi sudah pun mempunyai channel di 1tube. Apa lagi , usha la cepat..

            Kita sambung balik, lagu ary yang bertajuk " Biarpun apa " ini telah dicipta pada 10 January 2011 pada jam 140 pagi... nak dengar tak..? Joma layan...



   

         Macam mane? Bole ke...? err.. korang nak tak lirik lagu ni.. huhuhu.. tertulis pulak ary kat bawah ni.. jom la baca..

Biarpun Apa
Melodi lagu dan lirik ciptaan : ary ariasputera
Dilhamkan pada 10 January 2011 jam 140 pagi
Nyanyian : ary

Semalam lagi ku rindukan
jiwamu yang aku hauskan
betapa aku lemas terkapai dalam gelora

kau hembuskan gelora cinta
didalam arus yang berbeza
hingga aku tersasar saat cintamu ku kejar
yang menghilang

aku menantimu menantimu sayang walaupun kau menghilang
saatku damba
aku menantimu walau ku tahu tiada gunanya lagi
aku menunggu jantung hatiku yang tak gugur diribaku
aku kan pasrah apa terjadi kerna kau tiada disisi
aku kan rempuh biarpun apa kerna hanya kau yang ku cinta

sebelum masa teroka segala oo
kernamu ku rentas dunia
disaat ku abadi makna cinta
kau pun mana menghilang

          huhuhu... cam cedih plak rasanya... bila bacakan.. huhuhu... kalau korang nak bagi tau apa apa.. korang komen la cket.. baru la ary tau pendapat korang tentang lagu ni...

          Haa... akan datang.. insyallah ary juga akan mengadakan contest.. yang dimana ary ingin mencari.. blogger lelaki dan perempuan yang ingin mengasah bakat nyanyian dan berani menyahut cabaran ary untuk korang menyanyikan lagu lagu ciptaan ary yang pastinya korang tak pernah dengar dan nyanyi... hadiahnya.. pasti suatu kezzzzzzutan dari ary sendiri untuk korang yang menang nanti.. dan untuk tambah ceria lagi sesiapa yang nak bersama ary dalam menaja hadiah ble hubungi ary.. dan buat korang.. usha usha la cket lagu ciptaan ary, kalau berminat hafal hafalkan... kalau nak kod lagu ble hubungi ary.. akan datang ye.. usha usha la cket.. blum bermula lagi tau.. korang banyak masa lagi..

          Dannn.... terima kaseh kerana sudi meminati hasil karya dari ary.. salam sayang buat korang... dariku.. ary..

Dendam Rindu...

Links to this post
          Oh! Aku dendam... aku rindu.. oh! hahaha... alahai jiwang giler plak.. rasanya... hehehe... ni la masanya kot ary nak ajak korang same same berjiwang... ble tak?

           Ary akan selang selikan puisi dan lagu lirik ciptaan ary.. korang minat puisi tak? kalu korang ader awek ker, ader mambang ker.. ble gak layan puisi ni... syahdu beb... tapi seeloknya.. layan kepada yang sah lah yer... kalau yang tak sah meleret leret plak nanti korang... huhuhu..

          Ary lupa bila ary tulis puisi ni.. mungkin dalam tahun 2010 tapi tak berapa pasti...arrrghh!.. tak yah kira arghh..!! janji kita layan jiwang... jom layan.. bez puisi ni tau...


Dendam Rindu
Ilham yang tulus dari ary ariasputera

disaat kau aku sematkan
berdentum dijantung kiriku
aneh! ia minta dipalu lagi

disaat pula aku kucup bibirmu
masa jadi berhenti
nadiku tak menentu
jantungku jadi keliru
walau dalam mimpi derasnya amat bertali api

jemarimu ku ramas satu persatu
kusususun mengikut alunan rindu
biar terjamah makna sayang
untuk ku peluk penuh dendam
dendam padamu semalam

ada masanya
sering kukirimkan jalur jalur putih
tuk kau warnakan dengan hatimu
biar dibias cahaya menjadi pelangi
untuk ku persembahkan buatmu puteri
walau seminit...dalam mengingatimu.







          Kalau korang suka puisi DENDAM RINDU ni.. jangan lupa "like" tau dan yang penting.... KOMENNNN.... baru bezzz.... huhuhu... salam bahagia dari aku buat korang...

adiosss... ary sayyyaaang kat korang...

"Biar Mati".. lagu rock manja?

Links to this post
          Assalammualaikum wat geng geng semua.. hulala.. da lama ary tak buat entry baru wat lagu ary.. sekarang agak buzy skit la.. mana hal kat umah lagi.. pastu esok ni ary ada wat persembahan kat Kipmart Kota Tinggi.. wat persiapan yang tak seberapa lagi.. ary punya contest pun ary belum mulakan.. xperkan.. kan dalam bulan Jun.. korang tunggu jerk.. ada ada.. heh..

           K la.. wat masa sekarang ary nak cerita tentang lagu ketegori rock ciptaan ary.. ( rock sangat ker...heh )huu.. maseh lagi melodi lagu ciptaan ary dan lirik ditulis oleh ary sendiri.. yang ary beri bertajuk "Biar Mati". Amacam ganazzz tak?? Huhuhuhu...

          Jagu "Biar Mati" ni sebenarnya tetap berkisarkan tentang isu yang dah biasa kita dengar.. iaitu cinta.. larr cinta lagi.. Heh.. ok la tu kan

           Lagu "Biar Mati" aku ciptakan pada 14 Jun 2010.. da nak setahun umur die kan.. sebenarnya ary mencuba cuba  nak buat lagu yang versi rock.. ni je la yang dapat.. korang nak dengar tak?

           Jom usha..



          Heh.. ganaz tak? korang ader rasa cam nak bunuh orang ker dengar lagu ni...huhuhu... jangan la cam tu mara mara.. ary buat lawak tak patut jerk.. opss! lupa plak nak bagi tau.. lagu ni dinyanyikan bersama vokal backup oleh permata ary.. Nurul Aina syuhada.. Huhuhu... gamat seh.. tu pasal ary tak rakam balik.. sayang tu...

          Kat bawah ni ary letak lirik lagu "Biar Mati".. jom kita mengeja..

Biar Mati 
Melodi Lagu dan Lirik Ciptaan : Ary Ariasputera

Ku kejar dirimu beribu batu 
Inginku dekatmu terasa jauh 

Telah ku mencuba pelbagai cara 
Tapi keras jiwamu buatku buntu


Ingin ku redakan kau bakar api yang marak yang membara 
Ingin ku leraikan kau kusutkan ku lagi kau tak peduli 

Tapi bilakan aku ada ku kesana kau mencari 
Tanpa sedar kau buat aku jadi bengang jadi bengang


Ku ingin bebas dari kamu 
Ingin pergi dari kamu 

Pergi jauh kau ku dah bosan 

Biar ku sendiri biar mati... biar mati...

          Huhuu.. pendek je liriknya.. mana tau lagu ni salah satu pilihan korang tuk "cover" dalam contest arykan.. huhuhu... rajin rajin la ushakan... ada hadiah lain yang lain dari ary nanti.. ary pun tengah tunggu lampu ijau ni tau.. heh...

            Okla... ary tulis tentang lagu dan lirik ciptaan ary.. nantikan cerita ary yang lain ye... dan jangan lupa masuk contest ary tau... lagu baru ni.. korang tak tercabar ker..

Kipmart Talent... Ary di pusingan pertama...

Links to this post
           Assalammualaikum... buat semua yang maseh sudi mengikuti perjalanan ary dalam mencapai cita cita.. korang sehat? Alhamdulillah...

           Buat yang belum tahu apa itu Kipmart Talent... sekarang ni ary join pertandingan ni la.. ia berlangsung di Kipmart Kota Tinggi... jauh tuuu.. ary datang dari Batu Pahat kesana... Jika sebelum ni ary bercerita tentang masa ujibakat disana.. sekarang ary nak cerita tentang ary di pusingan pertama pulak.. yang mana belum tahu ary masa ujibakat di sana bole klik sini ye.. ary buat entry yang bertajuk " Kipmart Talent.. Apa ada kat saner "  huhuhu... usha usha la sikit bagi yang belum baca tu...

            Masa ujibakat ary nyanyikan lagu ciptaan ary yang bertajuk " Kau satunya ".. bole la.. tapi alhamdulilah ary lepas masa ujibakat tu.. ary dapat panggilan ary dapat masuk pusingan pertama... tapi... ary perlu bawa penyanyi untuk menyanyikan lagu ciptaan ary.. sebab... huhuhu..

            Oleh kerana itu, ary memilih dua rakan ary yang boleh menyanyi.. tetapi ary cuma dapat beri video sahaja pada mereka, tak dapat buat latihan hampir seminggu sebab ary pergi terengganu sebab ada majlis perkhawinan saudara... kesudahannya.. seorang tak dapat beri komitmen sebab masalah keluarga.. yang seorang lagi.. tak dapat, belum dapat menghafal lagu pilihan ary..

           Dan... kali ini ary sekali lagi menyanyikan lagu ciptaan ary sendiri.. lagu pilihan ary.. " Biarkan aku" .. ni salah satu lagu kegemaran ary tau... huhuhu... jom usha ary buat persembahan nyanyi lagu tu kat saner jom...




           Amacam? bole tak? Ary buat persembahan kosong aje.. tapi kalau korang nak tahu... ary berjaya dalam pusingan pertama kali ni... alhamdulilah...

        
           Ary akan ke separuh akhir Kipmart Talent ahad ni 19hb Jun 2011.. di Kipmart Kota Tinggi.. haa... nak jumpa ary kat saner... bole..

          Tapi rasanya nanti ary tak keseorangan, ary akan bawa seorang penyanyi jemputan ( kawan ary ) untuk menyanyikan lagu ciptaan ary. Pada pertandingan ni, nak pikir menang memang la susah.. lagi pun persembahan ary biase biase je.. namun apa yang menjadi kepuasan buat ary... ary dapat dengarkan lagu ciptaan ary.. jika yang mendengar tu suka.. lagi larrr alhamdulilah... bukan senang orang lain nak terima hasil kerja kita tau...

          Nak tengok tak gambar gambar ary kat saner... jom.. usha lagi..


           Haa.. ni la gamba semua peserta masa pusingan pertama tu... Ramaikan....


           Ary masa tunggu keputusan ni.. bordobar dobar yop... huhuhu... pandai betul pengacara buat gimik... gilerrr ahhh!!!

  

            Ni jela gambar ary kat pentas... gambar yang ramai ramai kat atas tu tak larat ary nak perkenalkan semua... tapi diaorang memang terbaeeeekkkkk.... korang bole tengok lagi gambar gambar sekitar masa pusingan pertama Kipmart Talent 11hb Jun lepas..... korang klik link ni... ble usha usha...

            Apa pun ary memang tengah buzy giler minggu ni... tiap malam datang umah member ary nak ajar dia nyanyi lengok lagu ciptaan ary yang ary pilih untuk persembahan ... kita tengok je la.. kemampuan dia nanti ahad ni...musti bole punyer...

            Ary pun pening jugak nak pk camner nak pg ahad ni sebenarnya... kete ary eksiden masa pulang dari jb masa lepas.. balik dari pusingan pertama tu la .. eksiden kat pontian... sabar je laa.. benda nak jadik kan... apa pun perjuangan harus diteruskan.. korang pulak macam maner?


Kipmart Talent... Ary di separuh akhir...

Links to this post
          Assalammualaikum.. buat geng kipas-susah-mati ary.. huhuhu.. kalau ader larr.. dan tak lupa salam juga wat insan yang sudi menjengah blog ary yang tak seberapa ni..

          Yang dah baca entry ary yang lalu tentang Kipmart Talent... Ary di pusingan pertama... yang ketika itu ary bawa lagu ciptaan ary sendiri iaitu "Biarkan Aku", tentunya ingin tahu kesinambungan cerita ary kan.. ye la setelah berjaya di ujibakat Kipmart Talent dengan membawa lagu ciptaan ary "Kau satunya", apa pula agaknya cerita ary kali ini kan...

          Berdebar.. itulah ary.. itulah yang ary rasakan... terus terang ary tak pernah dapat peluang sebegini.. selalu kena reject ajerk.. ahaks! Tapi yang kena reject tu ary masuk karaoke... Jangan kan orang lain, ary sendiri pun tak sangka dapat masuk separuh akhir... alhamdulillah..

          Kali ini ary tak keseorangan.. ary bersama rakan sekerja ary, Sabri namanya ataupun nama glamernya Sabri Serion... Ary beri dia kepercayaan untuk dia bawa lagu ary, dan dia ada semangat.. itulah yang ary cari... dia juga mempunyai suara yang agak baik.. selalu masuk pertandingan karaoke juga.. tapi suka bawa lagu nyanyian Jamal Abdillah...

         Nak kenal ke? Jom tengok gambar kita orang...


           Huhuhu.. ni la Sabri Serion... kalau korang nak add friend kat FB, korang ble klik SINI..

           Kali ni ary memilih untuk bawa lagu dan lirik ciptaan ary yang bertajuk... "Keliru" ... korang keliru tak?  Lagu ni sebenarnya lagu yang rancak.. lagu ni Sabri cuma berkesempatan untuk hafal lagu ary ni 4 hari sahaja..  hebat kan? Setiap malam ary g umah dia kat Medan Batu Pahat, semata mata latihan bersama dia.. Dan lagu "Keliru" juga ary ada buat tambahan part.. iaitu.. jeng jeng jeng.. hahaha... kalaka part ni sebenarnya... tambah dalam masa dua hari sebelum pertandingan...

          Masa latihan pun da klako... memang ary menanti sangat reaksi juri dan semua penonton untuk lagu "Keliru" ni... Nak tengok? Jommmm....


          Ni la persembahan ary bersama Sabri serion pada masa separuh akhir... klako tak part ary nyanyi tu.. pendek jer arr.. memang masa tu ary dapat buat orang ketawa dengan lagu ni... alhamdulillah sangat sangat jika ary melangkah keluar ketika ini.. semua yang mendengar terhibur dangan lagu ary...

           Tapi korang kalau betul betul tengok persembahan ary biase saje kan.. cuma ary bawa lagu sendiri je.. itu je yang membezakan ary dengan peserta lain...

           Maafkan rakan ary Sabri ye sebab dia ble terlupa la sangat lirik lagu ary masa kat atas pentas... main bubuh ke jerk kawan ary sorang ni..huhuhu...tapi ary terus terang kata ary tak kisah pun dia lupa.. sebab ary tahu, dia cuma ambil masa 4 hari je tuk hafal..

          Sebenarnya masa latihan dia amat ok, ingat semua... ntah macam mana bole blank plak dia..tapi percayalah... Sabri bagi ary dia sebenarnya mampu bawa lagu "Keliru" dengan lebih baik lagi..

         Kat bawah ni ary tuliskan lirik lagu "Keliru" sebenar.. jom baca...

Keliru
melodi lagu dan lirik ciptaan : Ary Ariasputera

terbayang wajahmu oh sayang diriku keliru
keliru jiwa ini dengan hati ini bagai ku di buru
keliru ku buntu tiada yang kutahu hala yang ku tuju
keliru oh keliru... aku buntu

teka teki menyulam aku penuh duga
kau sulamkan otak ku begini penuh teka teki
tapi rasa rindu
mungkin jiwa ini telah kau tanami cinta
mungkin hati ini kau tawani dengan jeling manja
tanpa kata kata aa aa...

jiwa ku bergetar hatiku berdebar bila bersamamu
hariku penuh rindu tapi ku jadi kelu tak ku tahan

apa dapat kau rasa apa yang ku rasa
bila bertemu dikau aku jadi sasau
semua kerna kamu

tiba masa makan pun aku selalu ingat kamu
tiba masa tidur pun aku selalu ingat kamu
tiba masa kerja pun aku selalu ingat kamu
hatiku tersembam jatuh tergolek
gedebak gedebuk gedebak gedebek
     
           Hahaha... lirik layan giler punyer... kan.. hmmm..

         Sebenarnya ary sedar akan kekurangan ary.. pertama sekali ary belum pandai berinteraksi depan penonton... terkedu kedu ayat nak kuar arr.. kalau nak tahu ni persembahan ary yang ke empat depan orang ramai..

         Keputusan tak memihak kepada ary, ary tak dapat pemilihan ke final 2 Julai ini... markah ary cuma 89% aje... walaupun masa persembahan tak de komen yang negatif dari pihak juri.. namun ary terkandas disini... disini sudah...

          Namun perjalanan ary tak terhenti disini, sebab ary akan sentiasa mencari peluang untuk ketengahkan lagu lagu dan lirik ciptaan ary... ary tak terkilan tak dapat ke final walaupun ada sedikit harapan... sebab ary puas.. puas sebab dapat memperdengarkan lagu lagu ciptaan ary di Kota Tinggi, itulah peluang yang ary dapat kecapi... jika mereka yang mendengar dan melihat persembahan ary ketika itu terhibur,.. itulah markah yang paling besar buat ary...

          Hala.. jom.. usha gambar gambar ary kat sana...


     







          Bersama saudara Saufi Osman pengacara  di Kipmart Talent.. bes die ni.. tak kering gusi penonton dibuatnyer.. pandai bermain dengan suasana... nak kenal ke..? korang add friend kat FB kat http://www.facebook.com/saufi.osman


           Bersama peserta kegemaran Kipmart Talent.. Mohd Azahari atau Ayie.. Memang berbakat die ni.. disamping bole bernyanyi dengan baik dia juga mampu berlawak atas pentas.. macam raja lawak tu.. memang berbakat.. salah seorang yang mampu bergelar juara.. nak add friend kat FB pun bole.. korang klik SINI

          Dan kalau korang nak tengok gambar gambar peserta lain dan nak tengok suasana pertandingan semasa separuh akhir.. korang ble klik SINI bile korang klik.. korang akan dihantar terus ke FB Kipmart Kota Tinggi... Korang ble tengok semua sekali disana..

          Oh ya.. Buat semua rakan seperjuangan ary ke final.. ary doakan korang dapat buat yang terbaik... jangan lepaskan peluang yang ada... Korang memang bessss....

          Ok la ary da panjang lebar sangat ni bercerita... insyallah, kalau ada apa apa acara yang membolehkan ary persembahkan lagu lagu ciptaan ary dimana mana di masa akan datang... ary akan terus gapai peluang tu... percayalah.. cita cita dan keinginan yang sukar dicapai... manisnya tak berpenghujung jika ia dapat kita gengam... wassalam... ary sayang semuanya...

Saat itu... sebuah lagu dari dalam jiwa......

Links to this post
           Apa khabar semua.. buat geng geng semua yang maseh sudi dengar cerita dari ary.. korang sehat tak??... huhu... jom kita layan lagu jiwang lagi..

           Kali ini ary nak hanyutkan korang dengan lagu ni... maseh lagi melodi lagunya.. dan liriknya ciptaan ary sendiri... dan ary beri tajuk lagu ni "Saat Itu". Lagu ni ary dapat ilhamnya pada 0900 pagi 28 Ogos 2010.. bole la..

           Ary suka lagu ni.. lebih lebih lagi pada chorusnya... nak dengar tak.... jom layanzzz..





           Hehehe... agak agak.. korang ader rasa syahdu tak..? Dah lama jugak ary simpan lagu ni... Korang nak lirik lagu ni tak... jom usha...

Saat Itu
Melodi lagu dan lirik ciptaan : Ary Ariasputera
Tarikh di cipta : 28 Ogos 2010 0900am

Bila masa kau melafaz cinta
bila masa kau mengukir rindu dihatiku
saat itu amat meresahkan
saat itulah impian

Bagai terbang aku di angkasa
bebas diri di awangan sana yang bahgia
diperhati hangatnya mentari 
memberi makna cinta abadi

Kau sambutlah
Kau hulurkan tangan
biar ku pimpinmu kesana

Kau dengarkan 
jeritan hatiku
yang menyebut indah namamu

Aku merindu padamu kaseh disaat itu engkau dalam pelukan
aku memburu jiwamu kaseh setiap saat hidupku untukmu

Ku terasa hangatnya asmara
dalam jiwa bergelodak setiap nafas cintamu
kaulah satu permaisuri hatiku
kaulah satu kekasehku


            Amacam... syahdu tak lagu ni... huhuhu.. yang mana mana blogger yang masuk contest tu.. bole jugak pilih lagu ni kalau nak buat "cover"..

            Ok lah.. ari ni ary buat entry pendek je.. penat malam ni.. keje tadi macam hapa ntah... huhuhu.. apa bole buat kan.. tak keje tak masyuk pulak kan... sapa yang nak beri makan kalau tak diri kita sendirikan..

            Ary amat berterima kaseh kat korang kerana sudi meminati hasil karya ary.. siapa lah ary... x siapa pun kenal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom layan karya karya asli Ary... Klik Gambar Derrrr...